CLT-talot

KUVA: CLT-Plant

CLT-talot

CTL rakentaminen

Loputtomat mahdollisuudet

CLT-massiivipuulevy on monipuolinen materiaali, jota voidaan käyttää niin seinien, kattojen kuin välipohjienkin runkorakennusmateriaalina. Sitä voidaan työstää lähes millin tarkasti arkkitehdin suunnitelmien mukaan, mikä tuo vapautta rakenteiden, tyylin ja arkkitehtuurin suunnitteluun. CLT-elementti mahdollistaa myös nopean ja helpon rakentamisen.

CLT-valmiselementti

Luja ja energiatehokas

CLT-valmiselementti valmistetaan ristikkäin liimatuista puulevykerroksista. Sen rakenne on erittäin luja ja tiivis, minkä vuoksi tarvetta erilliselle ilman- tai höyrynsulkukerrokselle ei ole. CLT toimii osana rakennuksen lämmöneristystä ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Tuloksena on pitkäikäinen ja kestävä runkorakenne. Lisäksi CLT:n palonkestävyys on erinomainen.

CLT-rakenteiset seinät

Lisää terveellistä tilaa elämiseen

CLT-rakenteiset ulko-ja sisäseinät ovat ohuempia kuin esimerkiksi tiiliseinät, ja siksi voitkin saada jopa 6–10 prosenttia enemmän asuintilaa. Massiivipuu myös imee kosteutta huoneilmasta, ja luovuttaa sitä takaisin sisäilman kuivuessa. Siksi CLT-rakenteet parantavat sisäilman laatua ja ovat ihanteellinen valinta rakentajille, jotka arvostavat sisäilman terveellisyyttä ja miellyttävyyttä.